#3 Kreativa timmen

Klockan 0400 vaknade jag och kunde inte somna om, stirrade bara rakt ut. Hjärnan var igång. Ämnen till bloggteman var aktiviteten.

Så jag lät den arbeta fram bra tema och vi är nog överens om vad jag ska fokusera kring i mitt bloggande. Efter det var jag ändå klarvaken.

Antingen kan man välja att sätta sig direkt att blogga med resulterande trötthet mot eftermiddagen, eller så intar man tv-soffan och hittar ett lagom intelligensbefriat tv-program att somna gott till. ”The Man with the biggest testicles” lockade inte direkt… Favoritkanalen BBC Lifestyle visade något antikprogram, väldigt populärt för britterna vad det verkar. Finns hur många programformer som helst om antikviteter. Nej, för tråkigt. Den brittiska versionen av Halvåtta hos mig – som heter Come Dine With Me – är annars utmärkt att sova till. Generellt är britterna helt okunniga i matlagning, men medtävlarna är elakt ihopmatchade. Finns det en som uttalat ogillar dans t ex, är givetvis den matchad med dansare osv. Bäddat för konflikt. Dessutom gås det husesyn medan värden lagar mat, det rotas i lådor, garderober osv. Över gränsen, tycker jag. Givetvis hittar de pinsamma saker.

Det blev Ugly Betty, väldigt sovvänligt. Gulligt dock. Redaktionschefen Dennis skulle skriva en ledare som han inte tyckte han var värdig, han tyckte sig inte vara skribent. Men Betty tryckte på och lät honom fullfölja utmaningen. Lite som för mig då om att blogga i hundra dagar… Så somnade jag gott!

Första som utmanade mig i att blogga i detta, var Annika Dacke, när hon flaggade för Blogg100 i Facebook. Hon är skribent… (men inte ful alls! Det är ju inte ugglan Betty heller, för den delen). Jag fick också en positiv kommentar här i bloggen av en annan vän, Rolf Olsson. Tack för att ni tror på mig!

#3.2014 #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.