01.2017 Blogg100

Då var det dags igen! I år ska jag försöka få upp antal blogginlägg till hundra stycken. 

Det är inte lätt, men värt ett nytt försök. Bisonblogg startade denna roliga idé för sex år sedan. Och idag skriver InternetWorld om projektet.

Jag kommer att fokusera på reklamfilmer denna gång. I stället för att slötitta eller irritera mig över tröttsamma reklamavbrott kan man ju analysera dem, gilla och hata vissa. Jag kommer presentera en film per dag, främst aktuella – de som rullar på tv just nu. Det kan också bli gamla som jag hittar i det stora internetarkivet.

Eftersom jag ofta har teven satt på låg ljudvolym, sätter jag extra värde på de reklamsnuttar som är tydliga för till exempel de som här dåligt. Jag är själv lätt hörselskadad och har gärna text-tv på. Uppskattar därför när program är textade.

Mitt första bidrag är den här, från Synoptik.

Väldigt charmig och budskapet är tydligt, med lite humor. Humor är alltid bra! Trevligt också att i den här reklamfilmen har ”alla plats”, dvs inte bara unga fotomodeller med rynkfri hy. Förvisso är personerna här fotomodeller, men de har iallafall inte dockslät hy, är äldre än 25 (nåja, flickan i slutet är långt ifrån 25 år fyllda, inte ens 50 år). Den här filmen ser jag gärna om och om igen.

#blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.